Hollanda Turistik Vizesi

Hollanda Turistik Vizesi

Hollanda Turistik Vizesi

Hollanda’da görülmeye değer birçok turistik yer vardır. Bunlardan en gözde olanı tabi ki Amsterdam şehridir. Amsterdam denince akla ünlü Hollandalı yazar ve şair Johannes van den Vondel den adını alan Vondelpark’tır. Bu eşsiz güzellikteki park yerel halk kadar turistlerin de beğenisini kazanmıştır. Bu ve bunun gibi Hollanda’da bir çok yeri görmek için Hollanda turistik vizesi almanız yeterlidir. Yine bu parka yürüyüş mesafesinde Rijksmuseum, Stedelijk Museum ve Van Gogh Müzesi bulunmaktadır.Sarphatipark in Amsterdam, Hortus Botanical Garden ve Keukenhof, Amsterdam’da görülmeye değer diğer parklardır. Bunların dışında Hayvanat bahçeleri ve tarihi Kasteller, su kemerleri ve anıtlar Hollanda’nın turistik destinasyonlarındandır. Hollanda’yı gezip görmek isteyen kişiler Hollanda konsolosluğuna giderek Hollanda turistik vizesi başvuruda bulunmalıdır. Hollanda turist vizesi için gereken evraklar şöyledir:

Hollanda Turistik Vizesi için gerekli evraklar;

• Başvuru yapacağı tarihten itibaren en az 9 ay geçerlilik süresi olan pasaport aslı ve fotokopisi (konsolosluk gerek görürse pasaportun noter tasdikli Felemenkçe (Hollandaca) tercümesini ve apostil mührü ile onaylı aslını talep edebilir.)
• Türkçe, İngilizce ya da Felemenkçe dilinde doldurulan Schengen vizesi başvuru formu (Hollanda Schengen üye devletleri arasında olduğu için Schengen vize başvuru formuyla vize talebinde bulunabilirsiniz.)
• Arka fonu beyaz, biyometrik çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf
• Nüfus cüzdan fotokopisi
• Kalacağı süre kadar teminat altına alınan seyahat sağlık sigortası
• Kalacağı otelin rezervasyon bilgileri, kira kontratı ve ya Yunanistan’da daire sahibiyse tapu fotokopisi
• Uçak ya da otobüs bileti
• Banka hesap cüzdanı fotokopisi ve son 3 aya ait banka hesap dökümü
• Hollanda konsolosluğuna hitaben yazılan Hollanda turist vizesi talebinde bulunduğunu bildiren dilekçe
• Üzerine ait varsa gayrimenkul tapu ve araç ruhsat fotokopileri
• Hollanda turist vizesi başvuru sahibi, katıldığı tur ya da tatil ile ilgili bilet, belge ve dokümanları konsolosluğa orijinalleriyle birlikte sunmalıdır.

Hollanda Vizesi işlemleri

hollanda vizesi işlemleri

hollanda vizesi işlemleri

Hollanda konsolosluğu kısa bir süre içerisinde vize almanızı sağlar. Çok yoğun olmadığı gibi randevu almakta zorlandığınız zamanlar da olabilir. Genellikle bu yoğunluk yılbaşı, Noel, paskalya ve Türkiye ile Hollanda’nın ulusal bayramlarında yaşanabilir. Bu sürelerde Hollanda’ya gitmek istiyorsanız seyahatinizi bir ay öncesinden planlamanız yararınıza olacaktır. Yoğunluk sebebiyle randevu alamazsanız ya da randevu da gecikme yaşarsanız muhtemel tatil programınızı iptal etmek zorunda kalabilirsiniz. Bu sebeple çoğu vize danışmanlık firmasının özellikle vurguladığı bu durumu biz de tekrar tekrar her vize başvurularında yineliyoruz.
Hollanda vizesi almak gerçekten kolaydır. Siz evrakların ne olduğunu öğrenip hazırlamaya koyulurken Hollanda konsolosluğunu arayarak randevu talebinde bulunabilirsiniz. Okumaya devam et

Hollanda ticari vizesi nasıl alınır

Hollanda ticari vizesi nasıl alınır

Hollanda ticari vizesi nasıl alınır

Hollanda, Türkiye ile ticari hukuku olan ülkeler arasındadır. Özellikle uluslararası pazarda Türkiye, Hollanda’dan ithal ürünler kabul ettiği gibi; Hollanda’da Türkiye’den ihraç yapmaktadır. Özellikle tekstil ürünlerinde Hollanda ihracatını görmek mümkündür. Gelişen sanayi ve değişen dünya düzeninde ülkeler ticarete yoğunlaşmış durumdadır. Bir ülkede sanayi ve ticaret varsa ülkenin gerilemesi asla söz konusu olamaz. Gelişmekte olan Hollanda’da bu fikri benimseyen bir ülkedir. Sanayisine önem verdiği kadar yabancı ticaret ve yatırım sahiplerine de ülkelerinde serbestçe dolaşım ve ticaret hakkı tanımıştır.
Hollanda son ekonomik krizden diğer Avrupa ülkeleri gibi oldukça etkilenmiştir. Bu krizden sonra devlet ticari anlamda bazı kararlar alarak, ülkesine gelip yatırım yapacak ticaret sahiplerini beklemektedir. Hollanda ticari vizesi başvuru sahiplerine tanıdığı imkanlardan biri Hollanda’da gayrimenkul satın aldıklarında vizesiz geçiş hakkı vermesidir. Okumaya devam et

Güzel Hollanda

Güzel Hollanda
Peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri… Avrupa’nın küçük ama etkileyici ülkelerinden biri Hollanda. 1581 yılında kurulan ülkenin bir tarafında Belçika bulunurken, diğer tarafındaysa Avrupa tarihi açısından önemli bir ülke olan Almanya bulunmakta.Fakat güzel Hollanda ya gidebilmek için hollanda vizesi ne sahip olmanız gereklidir.

Peki, Hollanda’ya nasıl gidilebilir? Bu sıcak Avrupa ülkesine gitmek kolay mıdır? Hemen yanıtlayalım sorularımızı. Öncelikle, “Hollanda Vizesi” başlığını dört ana başlığa ayırmak gerekiyor: ticari, turistik, transit ve aile ziyaret vizesi. Hollanda’nın beklentileri de aşağı yukarı tüm Avrupa ülkeleri gibi.

Güzel Hollanda vize başvuru için öncelikle Hollanda Konsolosluğu’na ya da yetkili seyahat acentelerine gidiliyor. İstenilen belgeler hazırlanıyor ve başvuru başlıyor.

Ancak burada önemli bir nokta ortaya çıkıyor. Öğrenci iseniz ya da gelir düzeyiniz orta seviyedeyse, Hollanda vizesi almak mümkün. Ülkenin sizden beklentisi belli bir maddi birikiminiz ya da sabit, düzenli gelirinizin olması.

Zira, vize talebinde bulunan kişilerin maddi anlamda gösterecekleri herhangi bir güvence yoksa, ülke o kişilere potansiyel mülteci gözüyle bakıyor ve Hollanda vizesi taleplerini geri çeviriyor.

Ayrıca, başvuru esnasında pasaportunuzun en az bir yıl geçerliliğinin bulunması ve yıpranmamış bir pasaportla başvuru yapmanız da dikkat edilmesi gereken hususlar arasında.

Rotterdam kenti Avrupa’nın en büyük limanları arasında. Bu da ülkenin ekonomik gücünü görmek açısından önemli bir nokta….
Hollanda, bugün daha sessiz bir ülke; fakat tarihi açıdan son derece önemli ve stratejik olarak nitelendirmek mümkün…
Siz siz olun Hollanda vizesi alırken danışmanlık ofislerinden faydalanın.

Hollanda vizesi

Hollanda vizesi

Hollanda Vizesi Ne Kadar Sürede Çıkar

Hollanda Vizesi

Hollanda Vizesi işlem Süresi

Hollanda Vizesi işlem Süresi


Hollanda, Schengen bölgesine dâhil olan ülkelerdendir. Ve aldığınız vize ile serbest dolaşım hakkına sahip olabileceğiniz bir ülkedir. Her ülkede olduğu gibi Hollanda vizesi içinde başvuran kişinin koşullarına göre değişen evrak listesi bulunuyor.
Hollanda Konsolosluk ve Büyükelçilik, diplomatik (kırmızı) pasaport sahiplerine hususi ( yeşil ) pasaport sahiplerine, hizmet ( gri) pasaport sahiplerine, 3 aya kadar vize istememektedir.
Okumaya devam et

Hollanda Vizesi ve Hollanda Tatili

Hollanda Tatili

hollanda tatili

hollanda tatili


Özgürlükler ülkesi Hollanda; Otelix Turizm ve Vizeişlemi.com yetkilileri sayesinde sizlere kapılarını özel olarak aralıyor. Kusursuz bir tatil fırsatı için her daim yanınızdayız. Kışkırtıcı güzellikler tarafından sarmalanacak ya da ailenizle beraber unutulmayacak hoş vakitler geçireceksiniz! Tabi öncelikle vize işlemleri gerekiyor. Ama sorun değil! Tatil beklemez, yanınızdayız.
Hollanda veya Hollanda Krallığı, kuzey ve batıda Kuzey Denizi, güneyde Belçika, doğuda ise Almanya ile komşu bir Avrupa ülkesidir; bildiğiniz gibi… Ekstrası ise peynirleri, yel değirmenleri, bisikletleri, laleleri, Holştayn inekleri, insani değerlere saygı ve de dur durak bilmeyen gece hayatı! Evet, tatil başlıyor. Tek yapmanız gereken, firma yetkililerimizle iletişime geçmeniz, o kadar… Hollanda vizesi bize ait!
Okumaya devam et

Hollanda Vizesi ve Gezisi

hollanda vizesi

hollanda vizesi

Daha önce hiç bir yurt dışı seyahatine çıktınız mı bilmiyorum ama başka bir havası vardır yurt dışı seyahatlerinin… Başka bir telaşa büründürüverir sizi… Bavullarınızı bin bir zevk, heves ve emekle hazırlar, gideceğiniz yerin hayalinden ve heyecandan uyuyamaya başlarsınız. Sanki gideceğiniz başka bir ülke değil de, başka bir gezegenmiş gibi hissedersiniz. Tanışacağınız insanların, göreceğiniz yerlerin merakını bir türlü bastıramazsınız. Her şeyi özene bezene yapar, her türlü zorluğa göğüs gerersiniz. Biletinizi aylar öncesinden ayarlar, vize yenilemek için işlemlerinizi yaparsınız. Sahi, vize demişken, herkes gibi, vizenin sizi de ürküttüğünü biliyorum. Çünkü yurt dışı seyahatlerinin en korkulur, en düş yıkıcı yanı vizelerdir. Siz onca hazırlığı yapmışken bin bir heves, emek, zahmet büyütmüş iken, uçağa bineceğiniz sırada, küçük bir ihmal yahut gözden kaçırdığınız küçük bir işlem yüzünden büyük sıkıntılarla karşı karşıya kalmanız an meselesidir. Vize ve biletinizi kontrol eden görevlinin adeta bir felaket tellalcısı gibi, hayallerinizin felaketini içeren bir cümle kurması oldukça alışılagelmiş, kanıksanmış bir durumdur. Hatta bu durum bazen öyle bir hal alır ki, seyahat için çıktığınız yurt dışından geri dönemeyebilirsiniz bile. Okumaya devam et

Hollanda vizesi evrak listesi

HOLLANDA VİZESİ EVRAK LİSTESİ

Hollanda vizesi evraklarından bahsetmeden önce bazı önemli bilgilere değinmek faydalı olacaktır:
- Hollanda vizesi evrakları hazırlık sürecinde veya öncesinde 0 212 235 8070 (PBX) nolu telefondan randevu almalısınız.
- Vize ücretleri, randevu ve bilgi ücretleri vize talebiniz kabul edilmese bile geri ödenmez.
- Genel evrak listesi haricinde gerekli görülmesi durumunda Büyükelçilik veya Başkonsolosluk ek evrak talebinde bulunabilir.

Hollanda vizesi damgası nedir ne zaman vurulur ne anlama gelir

Hollanda vizesi damgası nedir


- Pasaportunuzu imzalamayı unutmayınız.
- T.C. Nüfus cüzdanınızı mutlaka yanınızda bulundurunuz
- Daha önceden vize sahibiyseniz işlemleriniz daha kolay olmasına rağmen ilk defa vize alıyorsanız mülakat görüşmeleriniz daha detaylı olacaktır. Ayrıca turist amaçlı seyahat edecekseniz ve Hollanda Shengen Vizesine sahip mülakata alınmıyorsunuz.
- Talep edilen evrakların fotokopisiyle birlikte orjinali de talep ediliyor.
- Posta yoluyla gönderilen müracaatlar dikkate alınmaz.
- Vize müracaatlarında ücretler peşin olarak Yeni Türk Lirası ile ödenir ve iade söz konusu değildir. Müracaatınızın işleme alınması için ücretin mutlaka ödenmiş olması gerekir.
- Büyükelçilik veya Başkonsolosluk vize başvurusunu onaylama, reddetme veya onay için Hollanda’da bulunan yetkili kurumlara gönderme yetkisine sahiptir.
- Vize başvurunuzun işleme konulabilmesi için tüm evrakların eksiksiz teslim edilmesi gerekmektedir. Herhangi bir eksik evrak olması durumunda iki hafta içerisinde tamamlanması gerekir. Aksi halde müracaatınız otomatik olarak onaylanmaz.
Hollanda vizesi evrakı nelerdir.Hangi belgeleri hazırlamamız gerekir

Hollanda vizesi evrakı


- Yeşil, kırmızı ve gri pasaport sahibi Türk vatandaşlarının ayrıca vize çıkarmaklarına gerek yoktur.
- Vize müracaatları en erken seyahat tarihinden 3 ay önce yapılabilir.
- Vize müracaatınız kabul edildikten ve vizenizi teslim aldıktan sonra mutlaka ad, soyad ve vize başlangıç/bitiş tarihi bilgilerinin doğruluğunu teyit ediniz.
- Vize süreniz sizin istediğiniz süreden daha kısa ise muhtemelen seyahat sağlık sigortası süreniz seyahat sürenizden daha kısa sürelidir.
Hollanda vize formu

Hollanda vizesi formu


Turist amaçlı çıkarılacak Hollanda vizesi evrakları şunlardır:
- Talep edeceğiniz vizenin bitiş tarihinden sonra en az 3 ay geçerli uluslar arası pasaport ile birlikte pasaportun 1., 2. ve son sayfa fotokopileri olması gereklidir. Yabancılar için süresi geçerli olan oturum izni belgesi.
- Tam doldurulmuş ve imzalanmış turistik başvuru formu
- Güncel, arka plan açık renkli 2 adet vesikalık fotoğraf
- Vize süresini kapsayan, minimum 30.000 Euro teminatlı, tıbbi tedavi ve ülkeye geri transferin kapsama alındığı sigorta.
Hollanda vizesi evrak listesi
- Gidiş/dönüş uçak bileti rezervasyonu ve bu süreyle uyumlu hotel rezervasyonu. Araba ile yolculuklar için ruhsat, ehliyet ve araç sigortası fotokopileri/orjinalleri.
- Genel mali durumunuzu gösteren güncel evraklar
- Çalıştığınız firmanın antetli kağıdında şirket tarafından verilen izin belgesi ve yetkili kişinin imza sirkülerinin orijinali/fotokopisi, onaylı vergi levhası fotokopisi, ticari gazete kaydının fotokopisi/orjinali, ssk belgesi, son dört aya ait maaş bordrosu ve işveren ticaret odası faaliyet belgesi.

Hollanda vizesi işlemleri

Hollanda vizesi nasıl alınır


- Öğrenciler için öğrenci belgesi, okuldan izin belgesi ve ebeveyn gelir belgesi.
- Emekliler için hesap cüzdanı ve maaş belgesi gereklidir.
Genel hatları ile Hollanda vizesi evrak listesi bunlardan ibaretttir

Hollanda vizesi reddi sonrası başvuru

Onaylanmayan hollanda vizesi işlemi

hollanda vizesi red

Sizlerden gelen  yoğun sorular ve yanlış yapılan münferit başvurular sonucunda Hollanda vizesi red kararı almış olan kişiler tekrar Hollanda konsolosluğundan veya Ankara Hollanda Büyükelçiliğine yapacakları başvurular ile ilgili bilgilendirme konusudur.
Öncelikle yapmış olduğunuz vize türüne verilen Hollanda vize red cevabı yi analiz edilmeli ve yeni başvurunuz yapılırken durumunuzun iyileştiği veya güncel durumunuzun iyiye gittiği ispat edilmelidir.

*Diğer bir husus Hollanda vizesi başvurusu esnasında red sebeplerinizin nedenleri ve yanlış anlaşılma olduğu izah edilmelidir.

*Eksik evraklı yapılan Hollanda vizesi başvurularında belgeler tamamlanmalı ve bu şekilde başvuru yapılmalıdır.

Hollanda vizesi onaylanmayan vize başvurusu

hollanda vizesi red cevabı

*Hollanda vizesi için yapmak istedğiniz vize başvurusundan önce dosyanızın Hollanda dış işleri bakanlığına gönderilmdiğinden emin olunuz.

 

Hollanda Sanatçı Vizesi

Ülkemizde sanatsal faaliyet alanlarında kendi sanatlarını icra eden sanatçılarımızın Hollanda ya gitmek için başvuru yapması gereken hollanda vizesi türüne verilen isimdir.Bü vize türüne freelance olarak çalışan kişilerde dahil edilebilir.

Hollanda kültürel vizesi nasıl alınır

Hollanda kültürel vizesi

Hollanda vizesi/Sanatçı başlığı altına birçok kişi ve çalışma grubuna mensup vatandaşımız girmektedir.Hollanda sanatçı vizesi veya Hollanda Kültür vizesi için standart bir vize belge olmadığı için elimizden geldiğince gruplara ayırar bilgilendirmeye çalışacağız.

Sahne sanatları sanatçıları vizesi / Görsel Performans Sanatçıları 
Eğer Devlet Opera ve Balesine Bağlı Devlet Sanatçıları
*Son 3 aylık maaş bordrosu
*Kurumdan alınmış izin yazısı
*Şahsına ait banka hesap cüzdanı içerisinde mevduat olan son 1 aylık dönem
*Hollanda da bulunuş amacı sanatsal bir gösteri ise davet yazısı ve gösteri detaylarını gösteren afiş vb belgeler

devlet sanatçısı vizesi

Hollandalı sanatçı vizesi

*Sosyal güvenlik kurumu işe giriş bildirgesi
*Sosyal güvenlik kurumu hizmet dökümü
*Hollanda da buluncağı süreyi kapsayan AB standartlarında seyahat sağlık sigortası
*Seyahat ve gidiş amacını anlatan şahsi Hollanda vizesi talep dilekçesi
*Otel konaklama belgeleri
* 2 adet hollanda konsolosluğunun belirlemiş olduğu ebatlar olan 3.5×4.5 boyutlarında arkası beyaz fonlu biometrik Hollanda vize fotoğrafı

Lütfen Hollanda vizesi başvurularınızı performans veya seyahat tarihinizden minimum 3 hafta öncesinden yapmanızı öneriyoruz.

Freelance (Bağımsız ) olarak çalışan SGK kaydı olmayan ve vergi mükellefi olmayan sanatçılar için Hollanda Vizesi belgeleri;
*Şahsi banka hesap cüzdanları
*Var ise taşınmaz tapu veya araç ruhsatı fotokopileri
*İcra ettikleri sanatla ilgili diploma,sertifika veya gazete veya dergilerde kendileri ile ilgili yayınlanmış haberlerin fotokopileri
*Hollanda vizesi talep dilekçesi
*Avrupa birliği standartlarına uygun Schengen vizesi sınırlarında geçerli seyahat sağlık sigortası.
*Konaklama belgeleri veya konaklanacak adres bilgileri
*Davet üzerine gidiliyor ise davet mektubu
*Herhangi bir gösteri  veya sanatsal organizasyon içerisinde yer almak için Hollanda vizesi alınmak isteniyorsa gösteri ile ilgili bilgi ve belge.

Etnik grup,Folklör ve Yerel sanatçılar için Hollanda Sanatçı Vizesi belgeleri nelerdir.
*Örneğin Amsterdam da Kürt kökenli yurttaşlarımızın Organize ettiği şölen,karnaval veya organizasyonlarda sahne performansı yapacaksanız .Bu organizasyonla ile ilgili  detay ve program sunulmalıdır.

Organizasyonun yasal olması ve yerel belediyeden izin alınmış olması gereklidir.
Hollanda vizesi almak için organizasyon şirketi ,kurum veya dernek konu ile ilgili Hollanda İstanbul konsolosluğunu veya Hollanda Ankara Büyük elçiliğini yazılı olarak bilgilendirmek zorundadır.

ulusal sanatçı

devlet sanatçısı

Hollanda Sanatçı Vizesi ,Hollanda Freelance çalışan vizesi veya Kültürel Hollanda vizesi alırken en önemli nokta başvuru yapmış olduğunuz vize türünde sosyal ve ekonomik durumunuzu vize başvurunuzu desteklemesi olacaktır.
İşte Hollanda vize başvurusu yaparken lütfen aşağıdaki noktalara dikkat ederek işlemlere başlayınız.

1 Asla yanlış eksik veya yalan beyanda bulunmayınız.Bu size asla telafisi mümkün olmayan büyük problemler yaşatacaktır.
2 Ekonomik durumunuzu olağandan farklı gösterecek yaklaşımlardan kaçınınız ;Örnek son 1 yıllık banka hesaplarınız aylık ortalama dönen mevduat 175 TL olsun size Hollanda vizesi başvurunuza 1 hafta veya daha kısa süre kala bu tutarı 15.000 TL olarak yaptınız bu hiçbir vize görevlisine inandırıcı gelmeyecektir.İnanın hesabınızda her zaman 1500 ile 2000 TL olması bira anda yatırılan 15.000 TL den çok daha etkileyici ve inandırıcı olacaktır.
Hollanda yaşayan bir akrabanız var ise ve Hollanda ya yasadışı yollarla gitmiş veya sorunlu statüde hollanda da yaşıyor ise bunun bilgisini Hollanda Konsolosluğundan saklamayınız.

4
Schengen kuralları gereği yasal olarak AB ülkeleriden çalışmıyor,okumuyor veya yaşamıyorsanız 365 gün boyunca en fazla 3 ay 120 gün kalma hakkınız vardır.Hollanda vizesi başvuru yaparken böyle bir hak olduğunu düşünüp seyahatinizi süresini davet yazınız yok ise 30 günden uzun tutmamaya çalışınız.